Magische Driehoek

Stap in de Magische Driehoek en…

– vind jouw unieke antwoorden!
– maak complexe situaties eenvoudig!
– maak moeilijke onderwerpen bespreekbaar!

Samen met Sandra Boer en Petra Thissen ben ik op zoek gegaan naar een manier om mensen weer in contact te brengen met hun eigen-wijsheid en hun bron waar ze unieke antwoorden kunnen vinden, en van waaruit ze hun verlangen kunnen verwezenlijken.

Wat is de Magische Driehoek?

De Magische Driehoek is een krachtig speelveld waarin je contact maakt met je innerlijke weten om je eigen inzichten te laten ontvouwen. Het speelveld biedt een eenvoudig kader om in alle rust en vrijheid, in het hier en nu, op onderzoek te gaan.
Er zijn drie pijlers: denken, voelen en doen en een bron in het midden.
Daarnaast zijn er een aantal elementen met sleutelwoorden die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Door op bepaalde plaatsen in het speelveld te gaan staan vergroot je jouw bewustzijn over het onderwerp dat je bezighoudt en kan het transformeren.
Je vindt zo je eigen unieke oplossing om nieuwe stappen in je leven te maken.
Het speelveld heeft een duidelijk begin en einde wat jouw onderzoek tot een afgerond geheel maakt.

Wat doe je als deelnemer?
Je kiest een begeleider. Op het moment dat je in het speelveld stapt, heb je als deelnemer de hoofdrol: jij bepaalt wat je onderzoekt, welke stappen je zet en in welk tempo je dit doet. Je hebt zelf dus helemaal de regie in handen. Je kunt suggesties aannemen of naast je neerleggen, precies zoals het voor jou goed voelt. Ook kan je een ander uitnodigen in het speelveld te gaan staan om een rol te spelen bij het onderzoeken van jouw vraag. Je kunt zelfs elementen toevoegen of weghalen.

Wat doet de begeleider?
De begeleider is er voor jou: stemt zich af, biedt veiligheid, stelt zich neutraal op, is liefdevol ondersteunend aanwezig bij jouw stappen in het speelveld en vol vertrouwen in je eigen oplossend vermogen. De begeleider nodigt je uit om bij jezelf te blijven, je open te stellen, op onderzoek te gaan, je eigen keuzes te maken en helpt je te focussen op de beweging die je naar jouw unieke antwoorden brengt.

Ga jij de uitdaging aan om in de Magische Driehoek te stappen?

Dat kan in een individuele sessie, een groepssessie of een themadag.

Wat kan je zoal onderzoeken?

Organisatievraagstukken.
Hier kun je denken aan vraagstukken betreffende cultuur, visie, missie, verandering, samenwerking, onderlinge communicatie en beter omgaan met persoonlijke en professionele dilemma’s in organisaties.

Individuele vraagstukken. Elke vraag die je nu bezighoudt.

Relatievraagstukken. Hier kun je denken aan een werkrelatie, maar ook familie, ouder-kind relaties, partnerrelaties. De andere persoon hoeft hierbij niet perse aanwezig te zijn. We werken dan met representanten.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op.

Melle Gerlofs

Sandra Boer

Petra Thissen

Kijk ook op:

Het Magisch Perspectief:
www.magischperspectief.nl

Facebook Magisch Perspectief

De Magische Driehoek, een transitie-speelveld met impact:
Het transitieveld van de magische driehoek geeft meerdere perspectieven op lastige vraagstukken en dilemma’s, werkt direct en leidt tot diepe inzichten.
www.magischedriehoek.nl

De magic coach box, een transitie-spel met impact:
De magic coach box is de Magische Driehoek in een compacte spelvorm.
Het is hierdoor een ervaringsgericht coachingsinstrument op tafelformaat met een unieke werkwijze dat coaching naar een hoger niveau tilt. www.magiccoachbox.nl